dilluns, 2 de febrer del 2015

Del cicle #LandHol: en vull més!

De moment, el millor de la temporada al Mercat de les Flors. Fruit de l'acord amb el Festival Julidans d'Àmsterdam, hem gaudit d'una setmana farcida de bones propostes per la seva varietat, pols creatiu i diversitat. L'Antic Teatre també s'ha sumat a la festa, amb la seva històrica vinculació amb l'escola SNDO d'aquella ciutat.

Parkin'Son
Mercat de les Flors: 27 de gener de 2015. Giulio D'Anna.
Amb el seu pare, Stefano, afectat de la malaltia degenerativa, és un viatge emocional a través de la història dels afectes. Sense experiència en el món de la dansa, empeny el seu fill Giulio a una saviesa corporal que té el seu moment àlgid en el solo on li respon allò què sap del cert sobre el Parkinson. Un cant a la vida i a la superació del dolor difícilment oblidable.


Julidans next:
Mercat de les Flors: 31 de gener de 2015
* Love-Ism: Mor Shani & Paul Sixta. Intèrprets: Pawel Konior i Majon van der Schot.
Inspirat en el llibre L'Art d'estimar d'Erich Fromm són dos cossos improbables en un estudi al límit entre expressió, duresa, comunicació i contrast. Es rebutgen al mateix temps que es desitgen. Dansa intensa, física, contundent i estèticament flàccida, dibuixada entre nuesa, gest i rutina coreogràfica. Una sort de narrativa senzilla i alliberada.


* Ferrum: Itamar Serussi. Intèrprets: ballarins de l’Scapino Ballet Rotterdam.
Treball d'improvisació, tècnicament impecable, expressiu, on es balla pel plaer de desenvolupar un gest en moviment, com qui explica un conte sense final. Aproximació a la bellesa però allunyada de l'estilisme, retroben en cada forma un petit mitjà d'expressió. Exquisits, transporten a través del seu llenguatge la pràctica de la mirada insòlita: on tècnica i paisatge narratiu es fusionen.

* Please me please: Liat Waysbort. Intèrpret: Ivan Ugrin.
La sorpresa de la tarda! Una viatge de transformació del ballarí d'home a dona, on la vanitat de qui se sap desitjat troba la seva unió amb la perfecció del gest dansat, alhora que comunica els diferents estats d'ànim en aquella transformació de gènere. Una petita peça magistral, indiscutiblement el millor que s'ha pogut veure aquests dies al Mercat de les Flors.



Antic Teatre: 1 de febrer de 2015.
Hip-Hop: María Peralta
Atemporal, escindit del seu propi ritme, és una interessant idea perquè trenca amb la percepció ràpida i abocada d'aquest estil de dansa, tot i que un pèl excessiva pel que fa al seva durada. Té com a principal al·licient la determinada fixació amb què no es perd detall d'aquesta magnífica ballarina.

Surplus: Marina Colomina & Magdalena Ptasznik.
Un joc de percepcions, on el protagonista és l'espectador, on la provocació escènica parteix de la interacció entre les dues ballarines i la recapitulació a què obliga pel que fa a la consideració de l'obra com a espai del moviment. Proposta a voltes reiterativa, però sempre fascinant.



Juntament amb 2:Dialogue with Lucinda de Nicole Beutler i la tornada a Barcelona de What the body does not remembre de la Companyia Ultima Vez / Win Vandekeybus no podem dir altra cosa que el cim de la temporada és ara mateix molt alt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada