diumenge, 3 de gener del 2016

Brodas Bros 10 anys!!!

Teatre Coliseum, 2 de gener de 2016


Publicat també al portal de crítics Recomana.cat

Celebració en família

10 anys a l'escenari és una excusa ideal per a fer balanç. Però sobretot per fer projectes de futur: la companyia està treballant en una nova peça que estrenaran en breu i que anuncien al final de la festa que s'han muntat amb amics i afeccionats. Ara bé: la dada més sorprenent de la vetllada és la quantitat de púbic que aixecava la mà quan Lluc Fruitós preguntava qui assistia a un espectacle seu per primer cop. I és que la família de la companyia que ha fet més en aquest país perquè el hip-hop entri al teatre és tan àmplia, que ja ningú no es resisteix a fer una llarga cua -cosa inèdita en el món de la dansa- per gaudir de l'energia desbordant d'aquest grup.

El joc proposat en aquesta ocasió és ben fàcil: amb unes targetes que es troben als seients cal anar relacionant diferents fragments d'espectacles que han fet aquests deu anys. Difícil per a tot aquell públic novell, oi? I tanmateix no hi ha ningú que no pugui encertar-la. La producció sencera dels Brodas Bros és una sort de graffiti que es va perfilant sobre traços anteriors, com es comprova sobre l'escenari. Capes d'estils diversos entrellaçades per l'origen musical i del moviment en allò que hem vingut a anomenar “danses urbanes” i sempre en connexió fluïda d'elements: dj, saxo i bateria en directe; la improvisació del cantant; una estètica particular i, per sobre de tot, l'entusiasme i la precisa execució dels seus ballarins.

Es tracta només d'una festa. I no cal per a aquests casos gaires artificis. “La dansa és vida” proclamen amb convenciment a l'inici de l'espectacle. Ni complexes dramatúrgies, ni tampoc emotivitats desbordants. Senzillament una celebració en família: sigui aquesta tan extensa com vulguem imaginar. I és que els Brodas Bros són aquells que van fer-nos entendre un bon dia que carrer, art i teatre són una mateixa cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada